søndag 12. august 2007

Prinsessen på bålet(?)

Dronten hadde sånn i utgangspunktet planlagt å ligge lavt i englestriden som har rast over landet. For dens del må gjerne prinsessen kommunisere med engler. Og hvis noen ønsker å betale henne for å lære kunsten, så dem om det. (Her i selskapet er vi om noe en smule skuffet over hennes forretningssans. Sammenlignet med andre aktører i bransjen, er skolen hennes overraskende rimelig.)

For vår del må hun også gjerne demonstrere for all verden at hun ikke forstår hverken sin eller pressens rolle og syte i vei om hvor fælt hun er blitt behandlet. Men når hun uttaler til NRK at "Jeg er veldig glad for at jeg ikke lever for et par hundre år siden. Da hadde jeg sikkert vært brent på bål," har hun krysset en grense.

At hun bommer med godt og vel hundre år på tidspunktet er en ting. (1807 er syv år før grunnloven ble undertegnet, for å sette det i perspektiv.) En helt annen sak er at hun har mage til å sammenligne seg med de i all hovedsak fattige og utsøtte kvinnene som falt som ofre for hekseprosessene hertillands.

Det er faktisk så smakløst fra en person som startet engleskole med postadresse Slottet, at Dronten sliter litt med å finne ord. Rett nok er ikke god smak det vi har kommet til å forbinde med henne, hun er når alt kommer til alt gift med herr Behn, men det finnes grenser, selv for bortskjemte prinsesser med markeringsbehov.

2 kommentarer:

Angeladoren sa...

Godt at Dronten tar saken. Jeg tenkte på det samme da jeg så overskriftene i dag.

Deerstalker sa...

Det er mulig det kan utvikle seg til en kommentar.

 
Site Meter