tirsdag 21. august 2007

Diffen og futen

Reaksjonær som Dronten er, er den ikke ukjent med å gi sin støtte (om enn utdødd) til partiet Høyre. En viktig grunn til det, er en dyp skepsis til venstresidens kriminalpolitikk. Oslo Høyres behandling av Diffens skattesnusk, lover ikke nettopp godt i den sammenheng.

Oslos ordfører er først og fremst en symbolfigur. Og Doffen labber for tiden rundt og symboliserer alle de sentrale fordommene mot vestkant-Høyre på sitt mest vulgære. At mannen reiste til Sveits, hentet ut penger i form av reisesjekker og på den måten snek dem inn i landet, er både komisk, stakkarslig og latterlig.

Høyres største problem har i årevis vært sitt eget image. At partiet ikke selv forstår dette, er dets nest største problem. Duffen var selv før snusket hans ble dratt for retten, på mange måter selve inkarnasjonen av dette Høyre. Det var greit nok, mannen er jo på sett og vis ganske søt, men nå er det definitivt ikke greit lenger.

Døffen bør trekke seg nå, for sin egen skyld, fordi det vil vise at han tar ansvar for sine handlinger (god konservativ tradisjon) og setter partiets fremtid foran sine siste par måneder i Oslo rådhus, og for partiets skyld, fordi det har alt å tape på å bli frontet av en mann som ikke lenger fremstår som verdig den tillit han har vært vist.

Hvorfor er forøvrig alle Høyre-bloggerne så opptatt av å skrive om helt andre ting enn Daffen? Fordi de tror valg vinnes på saker og ikke på fremtoning og tillit? Dronten må korrigere seg selv: Det er Høyres største problem.

7 kommentarer:

Mad Mullah Hastur sa...

Men er det ikkje óg ein god tradisjon blant konservative på høgresida å drive med pengesnusk då?

Eg tok eigentleg det for gitt eg...

Deerstalker sa...

En tradisjon, ja, men ikke nødvendigvis en god tradisjon. Alle tradisjoner er ikke gode, vettu, folklorist som du er.

Mad Mullah Hastur sa...

Som folklorist så prøver eg å ikkje dømme andre sine tradisjonar for hardt ;-)

Dyffadoren sa...

Men hva er Dyffens rolle i saken?

Deerstalker sa...

gale mullahen: Det er det som gjør folklorister så kjedelige.

dyddadoren: Dyffen dåffa dæffen i døffen. Åssen det?

døffadoren sa...

Så døft.

Mad Mullah Hastur sa...

Hehe, kjem vel heilt an på korleis det vert gjort det... eg tykkjer å hugse at visse fruer følte mitt arbeidsfelt vart litt for spanande for deira smak ;-)

 
Site Meter