søndag 5. august 2007

Harry Potter og det uteglemte manuset

Deerstalker og Dodofruen tasset avgårde til Majorstuen for å se det femte forsøket på å filme Harry Potter. Denne gang den lengste av alle bøkene.

Det bærer filmen preg av. Det virker som de har lest gjennom boken, markert med gult alt som være med og så oppdaget at det ikke er plass til noe mer. Overhodet. Det er ikke en film, det er en liste med strekpunkter.

Men den ser lekker ut. Set-designene erstrålende. Og de fire nye damene, Tonks, Luna, Dolores Umbridge og Bellatrix LeStrange, er alle utmerkede. Tonks ser vi riktignok ikke så mye til, men det lille som er, er bra. Og Luna er sånn akkurat passe eksentrisk. De har heldigvis ikke falt for fristelsen til å gjøre henne helt forskrudd.

Umbridge, selve inkarnasjonen av byråkraten på sitt uhyggeligste, er en av Rowlings aller beste skikkelser. (Og hun når nye høyder i den siste boken.) Hun fremstår i filmen som en akkurat så kvalmende søtladen sadist som hun er i boken.

Helena Bonham Carter, i rollen som Bellatrix, stjeler enhver scene (få som de er) der hun viser sitt rablende gale oppsyn. Dronten vil ha meeeeer.

Neste gang husker de muligens å hyre en manusforfatter også.

Ingen kommentarer:

 
Site Meter