fredag 8. juni 2007

Herre!

Damian Thompsons blog Holy Smoke er raskt i ferd med å bli en av Deerstalkers absolutte favorittstoppesteder i kyberrommet.

Thompson er en av Englands mest profilerte katolske journalister, og har i egenskap av religionsforsker skrevet en avhandling om dommedagsorienterte protestanter. (Som sist Deerstalker sjekket var å få kjøpt fra Amazon.co.uk.)

Deerstalker har til og med møtt ham en gang. Thompson har skrevet en god bok om dommedagsforventninger, og sammen med to andre journalister, intervjuet den øreklaffede ham høsten 1999. Det er første og eneste gang noen av oss har betalt for et intervju. Og nei, tidspunktet var ikke tilfeldig.

Thompson er tradisjonalistisk katolikk, avholdsmann (fordi han på ingen måte var det før), konservativ og en elsker av klassisk musikk og god mat. Sjansen er med andre ord skyhøy for at han er homse.

Anyway. Thomsons blog er i all hovedsak viet religiøse og (kanskje særlig) kirkelige spørsmål. Og av og til er Deerstalker veldig usikker på hvor ironisk han er. Følgende sak burde gi en indikasjon:

"Here’s an interesting resource for traditional Catholics: they can now adore the Blessed Sacrament online by watching a webcam in which the consecrated Host sits there all day (except for brief periods when it is removed for Mass and Vespers). And here it is.

The service is offered by an order of nuns in Philadelphia, who have been adoring the Sacrament since 1916. They don’t claim that watching the Host online is the same as being in its physical presence; they liken it instead to “a phone conversation with a loved one”."

Ta en titt på bildet. Det er helt uten noen form for konkurranse det mest cheesy den øreklaffede har sett i dette årtusenet. Katolikker kan kitsj.

Ingen kommentarer:

 
Site Meter