tirsdag 22. mai 2007

Løkkeberg og krigen

Fru Løkkebergs forsøk på å leke faghistoriker har i de siste dagene fascinert Dronten. Men sannelig er det interessant når Aftenposten prøver seg også. Dronten siterer:

"Nå får Løkkeberg en viss støtte fra militærhistorikerne Max Hermansen og Erling Skjold. [...]

– Folk med en viss militærfaglig kunnskap forsto at ubåtbunkeren i Laksevåg bare ble viktigere og viktigere for tyskerne – etter at de i løpet av august og september 1944 mistet de fleste av ubåtbasene sine på kontinentet som en følge av invasjonen i Normandie. Milorg skjønte nok at et angrep ville komme, men det er ikke det samme som å få beskjed om det, sier Skjold.

De to militærhistorikerne mener at enkelte lokale motstandsmenn, på bakgrunn av denne informasjonen, nok valgte å flytte til mindre utsatte områder i Bergen.

– De gjorde regning med at dette viktige målområdet i Laksevåg ville bli bombet, men det er utenkelig at noen i Bergen visste når det skulle skje, sier militærhistoriker Skjold."

Det er mulig Dronten er treig, men er ikke dette svært nært en total avvisning av Løkkebergs 9/11-aktige påstander om at Milorg-folk bevisst holdt sine barn borte fra skolen den aktuelle dagen, fordi de visste at bomene ville falle nettopp denne dagen?

4 kommentarer:

Mad Mullah Hastur sa...

Alt eg veit er at dersom dei skal bombe Laksevåg att, så håper eg at dei gjer det medan eg er på jobb. Eg orker ikkje å måtte redde ut alle dei alkoholikarane og narkomane som utgjev mine medbuarar i det gamle horehuset eg bur i.

Deerstalker sa...

Dette er ikke ment som et symbolsk bilde på tingenes tilstand i Bergen, er det vel?

Mad Mullah Hastur sa...

Nei, Bergen er fjongt det... berre ikkje akkurat Laksevåg... medminde du liker rusten industri, slitne menneske, fattige studentar, og ein flott hovudgard ;-)

Og det faktum at eg bur i eit gamalt horehus er eigentleg berre murzumt med tanke på dei kvinnebekjendtskapene eg har.

Max Hermansen sa...

Dronten er ikke treig. Det er meget hyggelig at Dronten forstår at det Erling Skjold og jeg egentlig sier, er at fru Løkkeberg er helt på jorden - eller tar ting ut av løse luften. Hun har skapt en masse vondt blod med sine utsagn - ikke minst hos en enkelte krigsveteraner. Hun har enten store problemer med seg selv, eller hun så på dette som en måte å få solgt boken sin på; eller begge deler.

 
Site Meter