mandag 10. november 2008

En klassisk flopp

Jeg saumfarer nettet etter illustrasjoner til en Nostradamus-artikkel. Og opp poppet denne, en faksimile av Leif Osvolds klassiske leserbrev "Internett en flopp!". Den er et stjerneeksempel på ting som bare blir morsommere ettersom tiden går.

Klikk på bildet for en leselig versjon.

12 kommentarer:

Lady Mju sa...

Han må vel sies å være et slags antiprofet?

Jeg minnes for øvrig med vemod den aller første gangen jeg brukte internett - under en klassetur med informatikklæreren og besøk ved Det Tekniske Universitet i Gdańsk. Men hvilket år var det?

Fra tidlig barndom husker jeg også den enorme datamskinen ombord det hydrografiske skipet Arctowski og en plotter på størrelse med et rom. Og min første datamaskin - en Atari.

Nok mimring for denne gang...

Mad Mullah Hastur sa...

Ja, den er klassisk. Og dukkar opp med jamne mellomrom.

Til forfattarens store frustrasjon virker det som. Eg hadde planar om køyre ein retrospektiv sak og intervjue han for eit år sidan... menneh... fann snøgt ut at andre hadde prøvd og feila.

Lady mju: Atari er kult! Min første var ein Amstrad CPC 464. Og no abonnerar eg på Retro Gamer for å få siste nytt frå 80-talet ;-P

Arnfinn Pettersen sa...

Mulle: Jeg gjør ingen krav på originalitet her. Men av og til blir jeg minnet om den, og da er det greit å vite hvor man finner den.

Husker du forøvrig når den stod på trykk? Datohodet er ikke med på faksimilen.

Mad Mullah Hastur sa...

Jessjess,
denslags har ein jo notert.

"Dagens Næringsliv 20. september 1996"

Om ikkje mine kjelder er heilt på bærtur då altså.

Lady Mju sa...

Mad mulla: jeg savner favorittspillet mitt - Montezuma's Revenge. man har visstnok laget Montezuma's Return men jeg tror jeg savner den originale, med store piksler :)

Lady Mju sa...

http://www.dn.no/forsiden/article623957.ece

Mad Mullah Hastur sa...

Vi sakner alle dei gode gamle pikslane, Lady Mju ;-)

Arnfinn Pettersen sa...

Mju: Takk for detektivarbeidet.

"Osvold forteller til dn.no at han hørt om mailen som i disse dager går som en farsott på nettet og at han føler seg hengt ut. Han ønsker bare å gi én kommentar til dn.no:

- Min eneste kommentar er at jeg tok grundig feil den gangen, sier Osvold til dn.no."

Føler seg hengt ut? Og det fra en mann som har pepret avisene med leserinnlegg i årevis. Har noen hengt ham ut, er det sannelig han selv.

Mad Mullah Hastur sa...

Hehe, det var det eg og tenkte, men eg bestemte meg altså for å ikkje spore han opp og mase meir om det.

Per CJ sa...

Et annet oppslag i DN som jeg gjerne skulle ha hatt tak i er et innlegg fra da den opprinnelige "permanent oppholdstillatelse i Amerika"-spammen (jeg bruker med vilje ikke den gjengse engelskspråklige betegnelsen) var et hett emne på Usenet, altså '94, eller litt etter. Da skrev en journalist, som nok hadde endel "blåruss"- eller "bruktbilselger"-tendenser (sitattegnene signaliserer da type, ikke reell bakgrunn), at alle bransjer viste sin modenhet først og fremst ved at det var mulig for enkelte å tjene penger på flertallet - ikke slikt dugnadpreget tull og tøys - og at et visst advokatfirma i Amerika derfor representerte et nytt og høyere stadium av nettbruk.

Dessverre tok jeg ikke og klippet ut og ta vare på kommentaren...

Han blir nok også sur hvis det kommer et "DN hyllet spammere"-oppslag i et eller annet norsk medium.

Per CJ sa...

Ellers må jeg si at han hadde rett i at vi i fremtiden ikke alle ville ha arbeidsplasser der vi satt hjemme foran skjermen, i underbuksa (eller på kaffebar, da som regel med benklær) - slik som endel digitalprofeter på 90-tallet ville ha det til.

Kjetil sa...

Som et apropos (og skamløs egenreklame):

http://historisk.wordpress.com/2007/06/20/slik-trodde-de-det-skulle-bli/

 
Site Meter