onsdag 27. august 2008

Sprø, sprø, sprø nøtter

"En fremmed mann gikk tirsdag til angrep på sogneprest Joseph Moiba (37), og ba ham komme seg ut av landet. Moiba kommer opprinnelig fra Sierra Leone, og er Norges første afrikanske sogneprest."

Dette ifølge Verdens Gang.

Avisen har snakket med Kenneth Fuglesmo i SOS Rasisme, som mener denne typen rasisme er for utbredt. Hvilket han for all del sikkert har rett i. Navnet ringte en bjelle, så jeg sjekket en lenke til Klassekampen jeg fikk fra Asbjørn . Og sannelig.

Her har vi Fuglesmo igjen: - Vi har ingen tro på en rein parlamentarisk overgang til kommunismen. Historien har vist oss at væpnet revolusjon er den eneste måten arbeiderne kan frata borgerskapet makten. Det betyr ikke at vi ønsker vold og hamstrer våpen, men at vi innser at vi må være forberedt på væpnet kamp når den tid kommer, sier Kenneth Fuglemsmo, som tror PST allerede er på sporet av organisasjonen.

(Og det får vi da sannelig håpe.)

Organisasjonen det er snakk om er, for nok en gang å sitere venstresidens menighetblad: "... Revolusjonær kommunistisk ungdom (RKU). Fuglemsmo ble tidligere i år sammen med 11 andre medlemmer kastet ut av Rød Ungdom, og er en av de få kjente medlemmene av den lukkede Tjen Folket-gruppa, som trolig ledes av den mangeårige Haugesunds-ml-eren Kjell Gunnar Larsen, og som har Henrik Ormåsen som eneste offisielle talsmann. RKU er underlagt Tjen Folket, og fungerer som gruppas ungdomsorganisasjon."

Et sammentreff som bygger opp under Dagens Næringslivs påstand fra noen år tilbake om at disse crunchy nøttene bruker SOS Rasisme som sin private melkeku.

Er det disse folka vi ønsker å ha som talsmenn i kampen mot, eh ... ekstremisme?

16 kommentarer:

Bjørn Are sa...

Det hele understreker vel det inntil nylig ukjente ordtaket om at det gjelder å fuglesmi mens jernet er varmt.

Kort sagt, kaster du deg på positive, slipper du unna mangt, for ikke å si meget.

Mallpunk sa...

Et pussig sammentreff, jeg blogget jo om RKU for bare noen dager siden: http://epistel.no/archives/000233.html

Mad Mullah Hastur sa...

*fnise*

Dei er så søøøøøteeeee.
Ein kan ikkje leike revolusjonær veit du, her er det ramme alvor ;-P

Det vert lagt planar for å møte opp på ei av forsamlingane til RKU og sjå kva liv som er der ;-)

Arnfinn Pettersen sa...

Mallpunk: Noen tilfeldighet er det vel ikke egentlig. Det virker som RKU er en smule i vinden for tiden. Saken i Klassekampen antyder splittelser innad i Rød Ungdom (eller hva de nå heter for tiden) pga RKU. Se en viss nytte gjør de jo for seg.

Mulle: Jo'a, jøss, de er riktig søte, på en sånn derre tunga-hengende-ut-av-munnen-mens-vi-laller-i-tvangtrøya-vår-måte.

Et besøk er sikkert en god idé. Si hei til PST-agentene fra meg. (Skjønt det er vel mer en sak for ordenspolitiet.)

Lord Bassington-Bassington sa...

Jeg forstår veldig godt at du reagerer sånn, for vi kommunister har jo gjort en tabber opp gjennom årene. Men jeg står for en helt ny, moderne kommunisme, med veldig mange positive trekk. Vi er veldig sterke på miljøvern, blant annet.

http://www.youtube.com/watch?v=b0aKQk4JV5w&feature=related

Arnfinn Pettersen sa...

Jo'a Basse. Moro med Nazi-Per. Men det er en viktig forskjell på ham og disse nøttene (utover at de ikke er en parodi):

Nazi-Per forsøker å distansere seg fra sin ideologis verste sider, denne gjengen gjør dem i stedet til et slags hedersmerke. Sånn sett minner de mer om NSBMernes omgang med nazismen.

Mad Mullah Hastur sa...

Arnfinn har heilt rett i at dei demonstrerar ein besynderleg tendens til å luke ut alt ein kan lære av fortida, og reindyrker dei mest grove feila og overtrampa.

Eg vert eigentleg pittelitt mållaus, men så klarar kjeften min å gå uansett... noko som ville vert synd for meg om såkalla kommunistar som dette nokon gong fekk makta.

Kenneth Fuglemsmo sa...

Gratulerer nøtteliten, nå føler jeg meg virkelig avslørt. Mener du at kommunister ikke bør få arbeide mot rasisme? Eller mener du at antirasister ikke kan få være kommunister?

Jeg kan informere deg om at hvis du søker mer dukker nok navnet mitt opp i andre sammenhenger også, f.eks. Ungdom mot EU.

Arnfinn Pettersens sammenlikning av undertegnede og RKU med nazister er utrolig grov. Ikke ulikt nazistenes påstand om at kommunismen egentlig var fordekt jødekonspirasjon.

RKUs politikk er ærlig og tilgjengelig på kommunisme.no. Vi ønsker ikke vold, og nettopp derfor mener vi at for å gjennomføre en revolusjon må deler av de revolusjonære være væpnet. Historien viser oss at herskerne skjelden går av veien for å bruke vold mot revolusjonsforsøk, spesielt om de er dårlig bevæpnet.

med vennlig hilsen
Kenneth Fuglemsmo

Kenneth Fuglemsmo sa...

En liten presisering. Grunnen til at nazistenes påstander om kommunismen er så grov, var jo fordi de brukte dette for å legitimere massedrap på kommunister. Jeg blir ikke spesielt sint om noen kaller meg jøde eller muslim eller kristen. Bare litt overrasket :)

Men nazist derimot, vekker harmen i meg. Selv nazistene vet at kommunister er deres verste fiender. Og i Norge er (heldigvis!) nazist et grovt skjellsord.

mvh
Kenneth Fuglemsmo

Arnfinn Pettersen sa...

Kenneth Fuglemsmo skriver:

"Arnfinn Pettersens sammenlikning av undertegnede og RKU med nazister er utrolig grov. Ikke ulikt nazistenes påstand om at kommunismen egentlig var fordekt jødekonspirasjon."

Nå blir jeg litt forvirret her. Jeg sammenligner gjerne kommunismen med nazismen, både hva estremisme, totalitære pretensjoner og dødsofre angår, men jeg hadde ikke fått med meg at jeg hadde gjort det her. Er det den eksplisitte anklagen om at RKU er ekstremister du mener?

Eller er det denne formuleringen: "Nazi-Per forsøker å distansere seg fra sin ideologis verste sider, denne gjengen gjør dem i stedet til et slags hedersmerke. Sånn sett minner de mer om NSBMernes omgang med nazismen."

Det er kun en påpekning av at deres forkjærlighet for kommunsimens mest voldsromantiske sider minner om en del NSBM-band (Nationalist Socialist Black Metal, for ordens skyld), som i motsetning til Holocaust-fornekterne skrykter av nazismens verste overgrep.

Mens dere fremstår som tilhengere av en kommunisme som gang etter gang har kostet hundretusener av mennesker livet. Men for all del, deres kommunisme er ganske sikkert noe HELT annet. Heldigvis får vi aldri anledning til å finne ut av det.

Arnfinn Pettersen sa...

Og Fuglesmo: Nå må du for all del ikke føle deg overvåket av meg. Jeg har ikke så mye som googlet deg. Bare ved tilfeldighetenes spill kommet over ditt navn i ulike sammenhenger. Overvåkningen overlater jeg til PST. De er mye flinkere til sånt enn meg.

Lord Bassington-Bassington sa...

"Vi ønsker ikke vold, og nettopp derfor mener vi at for å gjennomføre en revolusjon må deler av de revolusjonære være væpnet."

Fantastisk! Da må vi som ikke er revolusjonære også væpne oss, slik at vi unngår vold, vi også.

Arnfinn Pettersen sa...

Nei da, Basse. Vi i borgerskapet har ordnet oss så vel at vi har politiet til den oppgaven. Men skulle det bli nødvendig, er selvsagt kontrarevolusjon en plikt for enhver mann som kan presse en bukse og knyte et slips.

Men det er en herlig formulering.

Lord Bassington-Bassington sa...

I så fall må vi jo væpne politiet til tennene og få dem til å holde passe på når Fuglemsmo og vennene hans har møter.

Knut Albert sa...

Fuglemsmo må bare passe seg. Jeg regner med at i løpet av et år kommer det en utbrytergruppe i Bergen som synes RKU er revisjonister fordi de sår tvil om riktigheten i Hitler-Stalin-pakten.
Lykke til!

Anonym sa...

Hvel jeg er ikke for rasisme, jeg heller, og synes det virker alt for utbredt, men det er jo helt klart at det blir jo meget selvmotsigende og bekjempe ekstreme holdninger med ekstemisme. Jeg husker bare et par år tilbake da jeg gikk på videregående(for da fikk vi besøk av representanter hver gang det var valg), og vi skulle høre på representantene, var det en Frper som ble bua ut av hele skolen og kastet papir på. Sånt synes jeg lite om, for selv om man ikke liker at folk er uenig finnes det grenser for hva man kan gjøre.

 
Site Meter