søndag 31. august 2008

Litt sånn høyrevridd

Kjetil og Ragnar er unge og kristne og skriver om ateistiske bumperstickers, og de, stickerne altså, har et problem. Kjetil og Ragnar synes sikkert problemet er at de er ateistiske. Jeg sliter mer med at de ikke er morsomme. ”Det eneste du ikke kan tilgi et menneske er at det kjeder deg,” som Oscar W så elokvent formulerte det.

Jeg ble minnet om en morsom artikkel jeg leste for noen dager siden, av den tidvis fryktelig morsomme John Zmirak, som jeg har skrevet om før. Zmirak er fryktelig konservativ og fryktelig katolsk og skriver for takimag.com, som vel best kan karakteriseres som “reaksjonære og stolt av det”.

(Det finansieres av Taki, gresk shippingmillionærarving, mangeårig skribent i av High Life-spalten i Spectator, erklært levemann og dranker, med en dom for kokainbesittelse og dertil tilhørende fengselsstraff bak seg, Rommel-beundrer og stifter av American Conservative – sammen med Pat Buchanan.)

Anyway, Zmirak har noen forslag til gode bumperstickers, og denne fikk, perfekt oppsummering av denne delen av amerikansk høyreside som den er, meg til å knekke sammen av latter:

“Arm the Unborn to Guard the Border.”

Jeg må også tilstå en dyp svakhet for denne, som er en gammel favoritt og som dukker opp i kommentarfeltet til samme sak, om enn i en litt dårligere versjon (og ja, vi er i skjæringspunktet mot den delen av amerikansk høyreside også):

“If I had known this would happen, I’d have picked my own damn cotton.”

Jeg har sett den på Ku Klux Klan-t-skjorter og den er selvfølgelig ytterst smakløs og moralsk aldeles forkastelig. Men den er åkke som ustyrtelig morsom.

10 kommentarer:

Mad Mullah Hastur sa...

*fnise hysterisk*

Lord Bassington-Bassington sa...

Jeg merker at jeg snurrig nok har ganske PK sans for humor. Det skal gjerne mer til før jeg ler av vitser som er rasistiske eller mannsjåvinistiske. Det er nesten rart. Kanskje skyldes det at så mye humor av denne typen bare bygger på hat, og ikke humoristiske poenger.

Lord Bassington-Bassington sa...

PS: Glemte å si at T-skjorta var bra!

Lord Bassington-Bassington sa...

Oi, med en dobbelposting kan man like gjerne gå for hat trick. Finnes det noen bra vitser om humanister, denne merkelige livssynsminoriteten?

Arnfinn Pettersen sa...

Basse: Litt forvirret her nå. Hva er det du ikke synes er morsomt og hvilken t-skjorte er bra?

Lord Bassington-Bassington sa...

Beklager, her ble det litt rørete. Den bomullsskjorta var morsom, fordi det var bra rasisthumor. Mens de fleste rasistvitser er skikkelig dårlige.

Men jeg spør igjen: Har du noen vitser om disse artige humanistene?

Arnfinn Pettersen sa...

Nei, de er bare ikke morsomme.

Ragnar Mogård Bergem sa...

Må uten tvil si at dine bidrag var nok et par hakk over det vi klarer å hoste opp.

Arnfinn Pettersen sa...

Men så er de da også tatt fra en mester - og de mer eller mindre sprø kommentatorene hans. Du må lese flere reaksjonære, katolske amerikanere.

Per CJ sa...

Ikke humanister, men på enkelte vis nærme: Det er en vits jeg har sett flere steder på nettet (i flere versjoner) om at du ikke bør provosere unitarene for mye, for da kommer de og setter et brennende spørsmålstegn i hagen din...

 
Site Meter