fredag 11. januar 2008

G-g-g-g-gator Country

Skynyrd var nede for telling, sørstatsrocken var på dødens rand, året var 1979 og tiden var inne for Molly Hatchet. Flirtin' With Disaster, deres andre plate, satte en standard for musikk i skjæringspunktet mellom sørstatsrock og metall som aldri har latt seg matche. Tittelsangen er en av mine ti på topp-låter i noen genre.

Siden gikk det så som så. Noe er bra, noe er det ikke. Gjennom store deler av 90-tallet hadde ikke bandet et eneste originalmedlem. Og i dag er det Bobby Ingram, som først dukket opp som gitarist i bandet vokalist Danny Joe Brown startet da han forlot Hatchet i 1980, som eier rettighetene til bandnavnet.

På småkoselige (og relativt tunge) Warriors of the Rainbow Bridge fra 2005, var riktignok originalgitarist Dave Hlubek tilbake i stallen og han er visstnok der fortsatt. Men han turnerer visst ikke så mye ...

Uansett. Alt dette som en innledning til at en rekke av de andre originalmedlemmene i de siste par årene har turnert USA under navnet Gator Country (en låt fra Hatchets første plate, en hyllest til de da store navnene på sørstatsscenen) og at nettsiden deres varsler at en liveplate er på vei. Glede seg. Glede seg veldig. Drikke Jim Beam. Drikke mye Jim Beam.

I'm goin' back to the gator country, where the wine and the women are free ...

Ingen kommentarer:

 
Site Meter