fredag 7. september 2007

Dakar profeten

For å motvirke de verste konsekvensene av de fryktelige krenkelsene mot profeten i Sverige, skal Fredrik Reinfeldt møte en hel haug med ambassadører fra muslimske land. Dronten siterer fra Vårt Land:

Egypts ambassadør, Samah Mohamed Sotouhi, sier at ambassadørene har blitt enige om å overrekke den svenske statsministeren en liste med krav for en langsiktig løsning på Muhammed-krisen.

– Vi vil ha handling, ikke bare gode ord. Muslimene trenger beskyttelse av loven mot at profeten Muhammed skjendes, på samme måte som jøder og homoseksuelle har det.

[...] Ambassadørene mener at skoleundervisningen bør tilrettelegges slik at når elevene skal si sin mening, så skal det skje uten av noen blir såret eller krenket. En slik praksis må også inn i journalistutdannelsen. Videre krever ambassadørene at Sveriges parlament Riksdagen skal nedsette en komité som skal arbeide mot islamfobi."

Det skal bli interessant å se hvor langt de så aldeles gresselig tolerante svenskene kommer til å strekke seg. Dronten er plutselig enda litt gladere for at det er høyresiden som sitter med makten der borte ...

2 kommentarer:

Christian sa...

Nesten uansett hva svenskene foretar seg, kan de i ynkelighet vanskelig overgå den svikefulle forestillingen som fant sted i Norges regjeringsbygg 10. februar 2006. Selv om de skulle utnevne en eller annen dustete komité full av kjortelkledde skjeggaper, vil de gjøre en bedre figur bare de lar være å henrette offentlig han som skal ha fornærmet denne hurisglade epileptikeren.

Deerstalker sa...

Deerstalker er i utgangspunktet av den oppfatning at det er greit nok å snakke med ambassadørene. Å ikke snakke med opprørte ambassadører, selv når de er opprørt over irrasjonelt tøv, er ikke særlig diplomatisk dannet. Slik sett mener jeg danskene gjorde en tabbe og gav sine kritikere unødvendig ammunisjon.

Når det er sagt, må det være klart at én ting er å snakke med dem, noe ganske annet ville være å gi etter for de åpenbart urimelige kravene. (I noen tilfeller, som med kravet om skoleelevene, tydelig stilt for å tilfredsstille sitt hjemlands sprøttinger, heller enn ut fra noe som helst tro på å få tilfredsstillelse.)

Uansett er det langt bedre å holde en klar og markert dialog, enn å vri og vrenge på sannheten a la St. Jonas av Utenriksdepartementet og hans ufyselige lefling med ufyselige regimer.

 
Site Meter