mandag 14. april 2008

Forza Italia

Det bærer, ikke overraskende i det hele tatt, mot seier for Silvio Berlusconi. Og norsk presse er i sitt sedvanlige hvordan-kan-italienerene-stemme-på-en-slik-mann-modus. Tilsvarende modi kjenner vi igjen fra valgene i Danmark, Frankrike og, for noen år tilbake, USA.

Det interessante er at det sjelden eller aldri faller dem inn å prøve å besvare spørsmålet. I stedet ramser de opp historier om kloven Berlusconi (eller innvandringsfiendtlige dansker, slemme Sarko eller gale fundamentalisten Bush), uten noen gang å sette et kritisk søkelys på alternativet. Og uten noen gang å spørre seg hva det er disse politikerne har å by på som folk faktisk ønsker seg.

Kanskje ikke italienerne vil ha nok en styringsudyktig regjering fra venstresiden som går under i sitt eget kaos om et halvt års tid?

4 kommentarer:

Mad Mullah Hastur sa...

Eller kanskje dei berre er nostalgiske til "dei tider då toget gjekk i rute"? ;-D

Cracked actor sa...

Nemlig!

Når det er sagt: Jeg stiller meg selv ofte dise spørsmålene når det gjelder Norges statsminister. Men la oss for all del ikke blande kortene...

armagnac sa...

Det er vel ikke helt umulig at italienernes nye regjering også vil å vise seg å være styringsudyktig og gå under i sitt eget kaos lenge før det egentlig er på tide med neste valg. Men eks-hyggepianisten har i det minste penere dresser og større underholdningsverdi enn Prodi og Veltroni.

Bjørn Are sa...

Bare han rydder opp i Napoli, kan han godt forsøke seg på mer humor om tyske politikere.

Ellers har vel ikke togene i Italia gått i rute siden romertiden.

 
Site Meter