fredag 16. november 2007

Sherlock Everywhere

The Baker Street Blog, Scott Montys sherlockianske blog, er blant Deerstalkers faste stoppesteder i kyberrommet og en av de beste nettsider viet mannen som aldri brukte en deerstalker. Monty er også mannen bak podcasten I Hear of Sherlock Everywhere. Og selv om radio og radiosubstitutter ikke helt er den øreklaffedes tekopp, må han, etter å ha smakt på en episode, tilstå å ha lyst på en kopp til ...

1 kommentar:

Geir A a l b e r g sa...

Vel, deerstalker forekommer da ofte nok i tegningene til Sidney Paget. Hvorvidt disse skal regnes med som kanon kan det sikkert være delte meninger om, men siden de ble publisert i originalutgivelsene og Doyle krevde å bruke ham som illustratør i de senere utgavene heller ihvertfall jeg til den oppfatning.

Uansett, at teksten ikke eksplisitt nevner at Holmes bruker deerstalker (eller undertøy, for den saks skyld) er intet bevis for at sådan ikke er tilfelle. Dersom Doyle mente at det brøt med karakteren (slik han ofte nok påpekte at Paget gjorde Holmes for attraktiv) ville han nok sørget for at dette ble rettet opp i senere utgaver.

http://www.arthes.com/holmes/empt/win.jpg
http://www.arthes.com/holmes/silv/silv00.jpg
http://www.arthes.com/holmes/silv/silv3.jpg
http://www.arthes.com/holmes/silv/silv5.jpg

 
Site Meter