torsdag 18. oktober 2007

Skeptikeren Damian Thompson

Flittige lesere av Drontens sider (ja, dere tre) vil vite at vi her i selskapet har en forkjærlighet for Holy Smoke, Damian Thompsons udmerkede blog, tilknyttet Daily Telegraph. Thompson (som den øreklaffede har intervjuet en gang i tiden) er, ved siden av å være del av lederskribentteamet i Telegraph, editor-in-chief (hvilket skulle gjøre ham til noe i retning av sjefsredaktør) for The Catholic Herald, "Britains leading catholic newspaper," som ikke er kjent for å være utpreget radikal.

I tillegg til å være konservativ og katolikk, er Thompson også skeptiker (hvilket noen sikkert vil mene er en selvmotsigelse, men livet er kort og konsistens er oppskrytt). På nyåret kommer han med en bok, med tittelen Counterknowledge, med den friske undertittelen How We Surrendered to Conspiracy Theories, Quack Medicine, Bogus Science and Fake History.

I den sammenheng har han, sammen med noen medskeptikere, lansert nettsiden (strengt tatt en blog den også) Counterknowledge.com. Den øreklaffede ble først oppmerksom på den i dag (ettersom Thompson reklamerte for den på Holy Smoke), men den ser riktig lovende ut. Og vel har den øreklaffede sans for en og annen konservativ katolikk, men det er vederkvegende å se Thompson omtale den katolske kirkes motstand mot kondombruk for å begrense HIV-spredning, som "barking mad, in my opinion".

2 kommentarer:

armagnac sa...

"Michael Baigent and Richard Leigh: what a pair of sleazebags". Friskt!

Deerstalker sa...

Definitivt. Det skeptikerverdene trenger er en reaksjonær, katolsk homse som både kan skrive og liker å sparke balle.

 
Site Meter