torsdag 19. april 2007

Tro, folk og anarki

1. påskedag befant Deerstalker og Dodofruen seg i Royal Albert Hall for å overvære verdens beste folkrockduo, Show of Hands, som fylte hallen (ironisk omtalt som Kensington Village Hall) for tredje gang. Konserten var strålende, men det var når sant skal sies sjelden de var en duo. På det meste var det noe sånn som 26 mennesker på scenen.

En av mange minneverdige seanser var en liten gjenforening av trioen Faith, Folk & Anarchy, bestående av, foruten Show of Hands' Steve Knightley, den walisiske trubaduren Martyn Joseph og selveste Tom Robinson. De fremførte blant annet Robinson-klassikeren 2-4-6-8 Motorway og en vanvittig lekker versjon av hans You Tattoed Me, sunget av Knightley. Det er noe særlig fascinerende ved en hetereoseksuell mann som synger en såpass direkte homsekjærlighetssang.

Den gode nyheten, også for de av dere som ikke var der (og Deerstalker mistenker sterkt av han og fruen var eneste norske innslag) er at den ene CDen trioen gav ut, kan lastes ned gratis fra faithfolkanarchy.com.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tom Robinson har blitt gammel!

Deerstalker sa...

Nja, han burde vel være i overkant av femti. Men musikalsk sett er det ikke så veldig langt fra music hall/sing along-låtene han lagde på slutten av 70-tallet og det han driver med i dag.

Og han har med seg noe av spiriten fra den gang. På nettsiden hans er en rekke av platene hans lagt ut for gratis nedlasting.

Personlig har jeg litt trøbbel med de Peter Gabriel-influerte greiene han drev med på 80-tallet. (Bra låter, altfor oppblåste arrangementer.) Jeg liker ham bedre nå.

Og Glad to be Gay er muligens tidenes beste politiske låt.

 
Site Meter