mandag 17. desember 2007

Ian memoriam

Deerstalker teller blant sine venner flere som anser "politisk korrekt" som skjellsord. Skulle noen av dere føle dere skikkelig politisk ukorrekt, kan dere gå hit og skrive noen minneord for Ian Smith.

4 kommentarer:

Didrik sa...

Jeg har stadig blitt beskyldt for å være politisk korrekt, og har kommet til at ordet er høyresidens svar på venstresidens "fascist!"

Begge ord betyr i praksis noe slikt som "du mener noe jeg er uenig i".

Selv om Smith hadde æren av å bli nevnt i en Monty Python-sketsj, synes jeg ikke han fortjener noen minneord.

Deerstalker sa...

En gang i tiden mente jeg det var en nyttig betegnelse. Men da forstått ikke som en betegnelse på bestemte meninger, men på grunnene til at man hadde disse meningene. Altså at man har en mening fordi "the powers that be" forventer det av en.

Med årene er jeg kommet til at jeg er enig med Didrik. Det er endt opp som et rent skjellsord. Teit er det også.

Deerstalker sa...

Forøvrig er jeg uenig med Didrik i at Smith ikke fortjener minneord. De er bare ikke sånn overvettes pene.

didrik sa...

Ja, det politisk korrekte hadde mening en gang i tiden. For rundt 15 år siden skaffet jeg meg "The official dictionary of politically correct language", en satirisk bok som fremdeles er hylende festlig. Det er nifst hvordan det som allerede hadde blitt selvparodisk i USA ble forsøkt innført i Norge. Men slik er nå landet vårt, vi insisterer på å kopiere alle amerikanernes dumheter. Kunne vi ikke heller lært av deres beste sider?

 
Site Meter