fredag 12. september 2008

FrP vs (Blod)Rødt

Mine venner i Fri tanke skriver: "For tre uker siden sendte Fritanke.no ut en e-post til alle partier om hva de synes om kirkens praksis med å beholde ikke-døpte som tilhørige fram til de er 18 år. Kun ytterfløyene svarte." Ytterfløyene viser seg å være Rødt og Fremskrittspartiet.

Dette er en kuriøs sammenstilling. Fremskrittspartiet er et demokratisk parti, om enn en smule høyrepopulistisk. Det er mye negativt å si om partiet og jeg sier det gjerne, men det er ikke, som Rødt, et antidemokratisk parti. Rødt fungerer rett nok for øyeblikket innenfor rammeverket av det norske demokrati, men jeg er ikke alene om å anta at det kun er fordi revolusjonen for øyeblikket ikke lar seg gjennomføre.

Ytterfløyene i norsk politikk består av antidemokratiske partier med totalitære ambisjoner. Rødts paralleller på høyresiden har dessuten en forkjærlighet for snasne uniformer og et anstrengt forhold til det jødiske folk.

Det er (heldigvis) ikke noe sammenlignbart parti med Rødt på norsk høyrefløy som dannede mennesker vil ta i med ildtang. Demokratene er muligens det nærmeste vi kommer, men de er en dårlig spøk, ikke et politisk parti.

Og i en annen og bedre verden, en verden der man hadde lært noe som helst av det som er skjedd når Rødts meningsfeller har hatt makt, hadde Rødt tilhørt det samme selskapet. Med det ene unntak at spøken ikke er morsom, bare smakløs.

4 kommentarer:

Mad Mullah Hastur sa...

Og eg som trudde at smaklaushet var noko du trakta etter, kamerat ;-)

Arnfinn Pettersen sa...

Smakløshet er helt greit hva humor angår, men det er en dårligere ledestjerne i polititske spørsmål. Hvilket kan utlegges slik: Jeg kan godt le av (Blod)Rødt, men jeg vil helst le av dem når de er uten makt.

Mad Mullah Hastur sa...

Avhengig av kva stjerne som er dominant, og difor kva del av Rødt som hadde vore med makta... så trur eg kanskje òg det kan vere farleg å le av Rødt med makt... ;-)

Men heldigvis har dei mest lugubre av dei søkt tilflukt i Tjen Folket ;-D

Arnfinn Pettersen sa...

Tjen Folket er ren, uforfalsket humor. Nesten like morsomt som Benny Hill. Hadde de fått makten, ville de antagelig ha drept hverandre før de rakk å begynne på oss andre.

 
Site Meter