fredag 29. juni 2007

Kompetitionus Tolkiana, dommen. Fanfare!

Mine damer og herrer: Fanfare! En vinner er kåret.

Juryen har sittet sammen i inntil flere minutter og vurdert de mange og kreative forslagene i konkurransen om frykteligste forslag til radbrekking av Ringenes Herre. En endelig avgjørelse har tatt noe tid, da det har vært dissens i juryen. Dodofruen argumenterte kraftfullt for forslaget "Antroposofisk eurytmiforestilling" og understreket de potensielle gledene ved en Gandalf i lilla kjortel. Forslaget kom fra en viss Pettersen. De øvrige jurymedlemmene, Dronten, Deerstalker og Onkel A, var derimot av en annen oppfatning. De hellet alle, overraskende nok, i samme retning og en vinner ble kåret med tre stemmer mot en .

Vinnerforslaget er "Skoleavslutning i sjuende klasse, med dertil hørende rap-innslag og blokkfløytesolo". Det betyr at Eira har den tvilsomme ære å kunne titulere seg seg Norgesmester i Tolkien-radbrekking. Premien er fri tilgang til Drontens sider i uoverskuelig fremtid. Med premien følger en ektefølt bønn om å aldri, aldri, aldri forsøke å sette vinnerforslaget ut i live. Det gjelder resten av forslagsstillerne også.

(Dodofruen argumenter forøvrig for at de øvrige jurymedlemmene har konspirert mot henne og at det er relasjoner disse mellom som ikke er kommet for en dag. Henne om det.)

Thompson & the boys

Drontens sider fremstår for tiden som et avskrivingsbyrå fra Damian Thompsons blog Holy Smoke. For en tid tilbake skrev Deerstalker om den gang han møtte Thompson og antydet visse mistanker hva angår hans seksuelle legning. Denne posten later til å avklare saken en gang for alle.

Deerstalker er rett nok hverken venstrekneppet eller katolsk, men fikk allikevel veldig lyst på t-skjorten "Nobody knows I'm Catholic!"

Musikal-musikal

Det er ikke bare her i selskapet at onde planer legges for å hevne vulgarianernes angrep på JRRTs mesterverk. Theonering.net viderebringer et brev, hvorfra Dronten siterer et utdrag: "I thought I'd get in touch with you about a related project of mine: "The Lord of the Rings: The Musical: The Musical!" For about 8 months now my writing partner and I have been working on this, and on July 4th the show is going to premiere at the Toronto Fringe Festival. The show tells the story of the LOTR musical's run in Toronto: the massive hype leading up to opening night and the show's very sudden failure."

Kompetitionus Tolkiana, innspurten

Dronten minner om at det er i dag konkurransen om mest skremmende forslag til adapsjon av Ringenes Herre går ut. Mer spesifikt går den ut klokken 20.45. Det gir juryen et kvarter til å kontemplere forslagene over en aldri så liten grappa, før vinneren kåres klokken 21.00.

Forslagene til nå er:
*Antroposofisk eurytmiforestilling.
*Jazzballett, der danserne (utover leggvarmere og slikt tilbehør) er utstyrt med store rockeringer.
*Skoleavslutning i sjuende klasse, med dertil hørende rap-innslag og blokkfløytesolo.
*"Eit konseptalbum med kjendte gamle heavy metal vokalistar, kvinete gitarar og synther som minner mistenkeleg om gamle mobiltelefonar." Forslagsstilleren nominerar Abbath til å fremføre Saurons vokal.
og
*"kva om... vi lot Randy Edelman skrive musikk og tekster, og lot idoldeltakarane framføre ein musikal basert på bøkene som ein del av finaleshowet? Med show frå eit av desse dansekonkurranseprogramma?"

Til tross for at alle forslagene oppviser genuin ondskap og en respektløshet henimot salige JRRT som er langt over grensen for det blasfemiske, begge deler viktige egenskaper i en konkurranse som dette, oppfordrer selskapet til en siste, ekstra infam innsats.

Juryen består av Dronten, Deerstalker og Onkel A, med mulig assistanse fra Dodofruen.

torsdag 28. juni 2007

En olympiade for gentlemen

Befinner du deg i Londonium lørdag 14. juli? Ingen anelse om hva du skal bruke tiden til? Hva med å kjempe i The Chap Olympics, hvor du kan konkurrere i grener som Hop, Skip and G&T (hvor deltagerne må “… leap into the abyss holding a Hendrick's gin and tonic. Points are deducted for spillages and flying ice cubes”), Umbrella Hockey, Necktie Kwon Do eller, og muligens Drontens favoritt, Curling, hvor “Teams of three must propel a perouke with curling tongs to the finishing post, grooming the grass to speed it along.”

onsdag 27. juni 2007

Kreativitetens vinger

Drontens kreative vinger har for det meste holdt den flaksende rundt i designsfæren de siste dagene. Man kan sikkert diskutere resultatet (den kan når alt kommer til alt ikke fly), men nå tror den at den har landet (bumpet ned ...) på et resultat som vil bli stående (liggende?) en stund.

Over hos Den usalige familie har det derimot dukket opp noen bisarre skruer, hvis visdom kan gjøre noen og hver vondt. Se innom og si hei til Familiens Blomst og Dr. Uhu.

tirsdag 26. juni 2007

Dronten leker

Dronten forsøker seg med noen små designendringer. Hva synes dens mange lesere: fungerer headeren?

Deerstalkers dystre, del 2

Er det bare Deerstalker som får helt gale assosisasjoner til dette bildet av lokal Hasle-vegetasjon? Ligner den ikke litt på piggtråd?

mandag 25. juni 2007

Lange kniver i Aftenposten, del 2

Deerstalker har i løpet av helgen kommunisert frem og tilbake med Aftenpostens journalist Alf Ole Ask, angående Asks bruk av uttrykket ”lange knivers natt” for å beskrive en langt og kjedelig møte i EU. Kommunikasjonen har vært en smule forvirret, fordi det etter hvert viste seg at de i noen grad har skrevet om ulike ting. Dronten skal ikke viderebringe hele kommunikasjonen, men tillater seg noen drypp. Deerstalkers siste spørsmål lyder:

”Under hvilke omstendigheter ville tittelen vært grei? Ingen ble drept, ingen ble funnet til sengs med personer av samme kjønn, ingen underavdeling av EU ble utradert. I det hele tatt har jeg vanskelig for å se noen likheter mellom et møte mellom EU-landenes statsledere og NSDAPs brutale utrenskning av sin egen (minst like brutale) millitære fløy.”

Til dette svarer Ask: ”Dette er et litterært ordtrykk for en langvarig strid. Etter å ha sovet til sammen fem timer på to netter så kan jeg love deg at det var langvarig og til tider meget kjedelig.”

Deerstalker ble en smule overrasket. Han må ærlig innrømme ikke å ha støtt på denne forståelsen av uttrykket før, men et raskt søk på Google avdekket at det ganske riktig ikke er uvanlig blant norske journalister å bruke uttrykket i denne meningen, altså for å betegne en langvarig strid, gjerne i form av et langt og muligens kjedelig møte.

Det er en fascinerende utvikling. Man kan si hva man vil om de lange knivers natt, men kjedelig var den neppe. For de involverte var den vel heller vel begivenhetsrik.

Det later til at de aktuelle journalistene har fått det for seg at uttrykket betegner lange netter. Poenget er heller at det er knivene som er lange, altså at de når langt og gjør en grundig jobb.

I henhold til tysk Wikipedia er det primært et engelsk uttrykk. På engelsk klarer ikke Dronten å finne noen eksempler på en bruk a la den norske, men det er en rekke eksempler på at uttrykket er brukt for å beskrive en eller annen form for brutal og grundig utrenskning. Særlig brukes uttrykket om 13. juli 1962, da den britiske statsministeren Harold Macmillan sparket syv medlemmer av sin regjerning. Wikipedia understreker dog i sin omtale at dette ble forstått som en direkte henvisning til juni 1934.

Uttrykket kan forøvrig føres tilbake til Geoffrey of Monmouth (ca. 1100 til ca. 1155) som brukte det for å beskrive (det muligens apokryfe) drapet på en rekke britiske høvdinger i ca. 460.

søndag 24. juni 2007

Kompetitionus Tolkiana

Fire forslag er til nå kommet inn i konkurransen om det aller, aller gresseligste forslaget til hvordan man kan bearbeide Ringenes Herre. De er som følger:

Antroposofisk eurytmiforestilling.

Jazzballett, der danserne (utover leggvarmere og slikt tilbehør) er utstyrt med store rockeringer.

Skoleavslutning i sjuende klasse, med dertil hørende rap-innslag og blokkfløytesolo.

"Eit konseptalbum med kjendte gamle heavy metal vokalistar, kvinete gitarar og synther som minner mistenkeleg om gamle mobiltelefonar." Forslagsstilleren nominerar Abbath til å fremføre Saurons vokal.

Dronten lar konkurransen være åpen frem til førstkommende fredag, da en vinner vil bli kåret med fanfarer og trekkspillmusikk. Vedkommende kan da tittlere seg "Norgesmester i Tolkien-malktraktering". Flere forslag mottas med takk. Det gjøres oppmerksom på at samme person kan bidra med flere forslag.

lørdag 23. juni 2007

Lange kniver i Aftenposten

I dagens Aftenposten har Alf Ole Ask en forsåvidt helt grei artikkel om EU-toppmøtet. En av sakene drier seg om at gårsdagens møte ble langt. Greit nok. Overskriften, "Lange knivers natt i EU", er derimot mer kuriøs. Så vidt Dronten kan se ble ingen drept, ingen ble funnet til sengs med personer av samme kjønn og ingen av EUs mange underorganisasjoner ble utradert. Og ingen hadde på seg snacksy uniformer. Overskriften er med andre ord ikke helt dekkende.

Det kan selvsagt tenkes at det hele er produktet av en overivrig desk (den andre saken på samme side har overskriften "Fransk åpning av Sarkozy i Brussel"), men for sikkerhets skyld har Deerstalker, under dekke av pseudonymet han tidvis opptrer med i offentligheten ("Av og til tar Deerstalker av seg sin hatt og går i verden som et ganske alminnelig menneske." Gammelt Dronte-ordtak), tillat seg å sende journalisten en liten forespørsel om begrunnelsen for valget av overskrift. Drontens lesere vil bli holdt oppdatert.

fredag 22. juni 2007

Eh ...

De brisne herrene i Modern Drunkard Magazine har lagt ut en liten billedserie under tittelen When Booze Ads Go Bad. De fleste er når sant skal sies bare dårlige, men Dronten falt for dette noe uklare budskapet om mannlige gleder.

Såååå slemme

De slemme menneskene i Fri tanke, Human-Etisk Forbunds medlemsorgan, har fått kjeft fra Cubas ambassadør for å ha skrevet om krenkelser av religionsfriheten i Fidels paradis. Han synes heller de burde fokusere på den katolske kirkens støtte til "borgerskapets desperate og voldelige kamp for privilegier."

Representanten for landet som er i verdenstoppen i å fengsle journalister og dissidenter utdyper: ”Katolikker på Cuba har helt fra den kubanske revolusjonens triumf i 1959 vært et viktig verktøy for borgerskapet, i deres desperate og voldelige kamp for å beholde sine privilegier og økonomiske kontroll sammen med deres amerikanske forbilder og partnere.”

Dronten har ikke ledd så godt på lenge.

Against the modern world

Deerstalker har, som hans venner vet, en forkjærlighet for god whiskey, Sherlock Holmes, tweed og klesdrakter med det som gjerne oppfattes som et ruralt, britisk preg. Derfor hender det han svinser innom The Chaps sider i kyberrommet. Det er dog lenge siden sist og denne gang oppdaget han et hjørne han ikke har sett før, viet markeringer mot modernitetens herjinger.

Han falt særlig for demonstrasjonen mot en moderne monstrøsitet i Victoria and Albert. Sitat: "Twenty seven followers of The Chap handcuffed themselves around Rachel Whiteread's 'Untitled (Room 101)' in the Cast Courts of the Victoria and Albert Museum, as a protest against the pointless intrusion by contemporary art pieces into public areas." Bestigningen av en uhyrlighet i Tate Modern, bygget av esker, er også ubetalelig.

Idiotiets Herre

Onkel D foreslo for noen poster tilbake en liten konkurranse: Hvem kan, i disse musicaltider, komme opp med det aller, aller dårligste forslaget til hvordan man kan maltraktere Ringenes Herre.

Forslagene har så langt vært få (to) og dårlige (antroposofisk eurytmiforestilling og: "jazzballett, der danserne (utover leggvarmere og slikt tilbehør) er utstyrt med store rockeringer"). Noen bedre?

torsdag 21. juni 2007

Dystert, dystrere

Tilværelsen blant kyberrommets utdødde bringer en av og til i kontakt med kuriøse eksistenser. Den usalige familie er blant de mest kuriøse Dronten og Deerstalker har møtt. Etter lengre tids press har Deerstaler latt seg overtale til å hjelpe dem med deres helt egen side i nevnte rom, ikke unaturlig kalt Den usalige familie.

All kommunikasjon fra dem vil gå via Deerstalker, men han er svært usikker på om at til enhver tid vil kunne stå inne for innholdet. De er som sagt en smule merkelige. Men avlegg dem nå endelig et besøk.

Månen over Hasle

Gotikk a la Oslo øst. I serien Deerstalkers dystre.

onsdag 20. juni 2007

Telenor, albanerne og en dobbel americano

Deerstalker er, etter sedvanlige mengder om og men, tilkoblet kyberrommet fra sitt nye hjem. Aldri mer skal man behøve å poste fra nettkafékaffebaren til libaneseren nede i veien. Og for å feire det: historien om siste forsøk.

Deerstalker har bestilt en dobbel americano og en PC. Etter omlag to minutter detter nettforbindelsen død om med en pil i ryggen. Hvilket er greit, den øreklaffede har alt rukket å sjekke sine e-poster. (Ingen spennende.) Han kontakter høflig eieren og gjør oppmerksom på situasjonen. En utvilsomt aldeles sann og bortenfor enhver tvil ethundre og en hel del prosent korrekt forklarling er straks på plass: Det har nettopp vært en albaner innom og brukt en PC. Han har helt sikkert vært på en veldig tvilsom side. Det er helt, helt sikkert hans skyld.

Deerstalker hadde ikke hjerte til å skylde på Telenor.

tirsdag 19. juni 2007

Syndebukken

Dronten er småsur og generelt lite positivt innstilt til sine medmennesker. (Kanskje den burde høre på noe annet enn Death in June?) Det er en passende anledning til å vise et av de styggeste bildene den vet om: William Holman Hunts The Scapegoat fra 1854, malt on location ved Dødehavet.

Er det ikke gresselig? Dronten liker det for det. (Den bør definitivt skifte soundtrack til tilværelsen.)

Forvirret? Noen har det verre

Dronten siterer (og det begynner å bli en vane) Damian Thompsons blog Holy Smoke:

"An Anglican woman priest has become a Muslim but is also remaining a Christian. So she’s both at the same time. No, seriously.

The Rev Ann Holmes Redding is an Episcopal priest in Seattle. On Fridays she wears a black headscarf and prays towards Mecca. On Sundays she wears a dog collar and preaches about Jesus.

[...] “It wasn’t about intellect,” explains Redding. And, having read her account of her spiritual journey, I’m inclined to agree.

fredag 15. juni 2007

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahrg

Det nærmer seg premiere på Lord of the Rings: The Musical i Londoniums vestre ende. "I had this idea of Shakespeare meets Cirque du Soleil," forteller stykkets regissør til Guardian. Og plutselig virket Oslo som et enda litt bedre sted å være.

torsdag 14. juni 2007

Takk for sist

Til alle som besøkte gårsdagens kjeller: Det var hyggelig å se dere. Til dere andre: Dere gikk glipp av en strålende aften. Vinen var god, maten var spiselig og selskapet var fortreffelig. BAD leverte et glitrende foredrag, legpredikant Aarebrot spilte kjekk musikk og Olav den dørvoktende knuste konkurrentene i NM i Nefilim.

onsdag 13. juni 2007

Norske oppdagere

Dronten hadde stor fornøyelse av å oppdage at det i Minnesota finnes en gruppe av sherlockianere som kaller seg The Norwegian Explorers. Men det blir for langt å forklare hvorfor.

tirsdag 12. juni 2007

Poetiske betraktninger

Franklin P. Adams (1881 - 1960) spekulerer rundt poesiens viderverdigheter:

Us Potes
Swift was sweet on Stella;
Poe had his Lenore;
Burns' fancy turned to Nancy
And a dozen more.

Poe was quite a trifler;
Goldsmith was a case;
Byron'd flirt with any skirt
From Liverpool to Thrace.

Sheridan philandered;
Shelley, Keats, and Moore
All were there with some affair
Far from lit'rachoor.

Fickle is the heart of
Each immortal bard.
Mine alone is made of stone-
Gotta work too hard.

Ned i kjelleren, nok en gang

Dronten tillater seg å minne om at det i morgen, onsdag 13. juni, nok en gang er Kjettersk Kjeller. Og at den forventer å se alle de av dens trofaste lesere som er bosatt innen rimelig avstand der.

Med bitteliten skrift

Den mørke, dystre mannen over hos den falmende drømmen, har lest den lille skriften på bruksanvisningen og kommet over noen riktig festlige formuleringer.

fredag 8. juni 2007

Herre!

Damian Thompsons blog Holy Smoke er raskt i ferd med å bli en av Deerstalkers absolutte favorittstoppesteder i kyberrommet.

Thompson er en av Englands mest profilerte katolske journalister, og har i egenskap av religionsforsker skrevet en avhandling om dommedagsorienterte protestanter. (Som sist Deerstalker sjekket var å få kjøpt fra Amazon.co.uk.)

Deerstalker har til og med møtt ham en gang. Thompson har skrevet en god bok om dommedagsforventninger, og sammen med to andre journalister, intervjuet den øreklaffede ham høsten 1999. Det er første og eneste gang noen av oss har betalt for et intervju. Og nei, tidspunktet var ikke tilfeldig.

Thompson er tradisjonalistisk katolikk, avholdsmann (fordi han på ingen måte var det før), konservativ og en elsker av klassisk musikk og god mat. Sjansen er med andre ord skyhøy for at han er homse.

Anyway. Thomsons blog er i all hovedsak viet religiøse og (kanskje særlig) kirkelige spørsmål. Og av og til er Deerstalker veldig usikker på hvor ironisk han er. Følgende sak burde gi en indikasjon:

"Here’s an interesting resource for traditional Catholics: they can now adore the Blessed Sacrament online by watching a webcam in which the consecrated Host sits there all day (except for brief periods when it is removed for Mass and Vespers). And here it is.

The service is offered by an order of nuns in Philadelphia, who have been adoring the Sacrament since 1916. They don’t claim that watching the Host online is the same as being in its physical presence; they liken it instead to “a phone conversation with a loved one”."

Ta en titt på bildet. Det er helt uten noen form for konkurranse det mest cheesy den øreklaffede har sett i dette årtusenet. Katolikker kan kitsj.

torsdag 7. juni 2007

Svartføttene på krigsstien

Ja da, ja da, Dronten vet at den har musikksmak fra steinalderen, men hva annet kan man vente når man er utdødd?

Uansett: Er det bare her i selskapet at vi blir varme om hjertet av å oppdage at Blackfoot er gjenforent? Til og med, og dette er skikkelig sprøtt til å være et gammelt sørstatsband, med flere originalmedlemmer ...

Sherlock Skywalker

Deerstalker er tidvis blitt beskyldt for å ha kuriøse interesser. (Som for eksempel dronter.) Det vil han selvsagt på det sterkeste avvise. Og uansett er det noen som har det verre. The Baker Street Blog bragte bildet av herren over. Dronten bøyer seg i støvet.

onsdag 6. juni 2007

Eh, ja, nettopp

VG intervjuer den gamle frontkjemperen Fredrik Jensen (86):

– Jeg har aldri vært nazist. Jeg var soldat og nasjonalsosialist. Og det er jeg fortsatt.

Stanken av ideologi

Det kom ikke som noen stor overraskelse, men forslaget til lovendringer for å begrense tvangsekteskap falt. Nok en gang gjør SV det de er best på: ofrer virkelige mennesker, her og nå, på ideologiens alter.

Er det blod du har på hendene dine Kristin? Skitt au.

tirsdag 5. juni 2007

Det vakke vår skyld!

Dronten siterer Damian Thompsons blog Holy Smoke: "A quarter of British Muslims think the British authorities were involved with staging the 7/7 bombings, reports Channel 4 News. “It’s a worrying picture that suggests a significant minority of British Muslims are alienated from the government and the security services,” it adds.

Well, that’s one way of putting it. Another would be to say that a quarter of British Muslims are stupid enough to believe a disgusting conspiracy theory."

mandag 4. juni 2007

Et skikkelig svin

I dag begynte rettssaken mot et av de mest ufyselige svina afrikansk politikk har spadd opp de siste tiårene, hvilket ikke sier så helt lite. Charles Taylor gadd ikke en gang å møte i retten, fordi han ikke tror det blir en rettferdig rettergang. Dakar.

I Sierra Leone vil de gjerne stille ham for retten der i stedet, ettersom de snille gutta i Haag ikke praktiserer dødsstraff. Dronten er rett nok mot den slags, men et aldri så lite unntak for Taylor er den mer enn villig til å gjøre.

fredag 1. juni 2007

Man with big cock

En gammel favoritt, her fra selveste Tom Robinsons nettsider. Ifølge Robinson er det "By far the most-visited page on this site, for some reason". Antagelig fordi andre har like råtten humor som Dronten.
 
Site Meter